Milkovićev izum menja svet

Nikola Tesla, jedan od najvećih svetskih istraživača i naučnika u oblasti elektrotehnike. Ovaj velikan srpskog porekla iza sebe je ostavio više od 700 pronalazaka.Da nije bilo Nikole Tesle, svet kakav danas poznajemo verovatno ne bi ni postojao. Jedan od najvećih genijalaca u istoriji čovečanstva umro je na današnji dan pre 73 godine. U trenutku smrti imao je 87 godina.

Rođen u Smiljanu, u tadašnjoj Austrugarskoj (danas Hrvatska), 1856. godine, ali je gotovo ceo život proveo u Americi, gde je i stvorio sve izume. Imao je više od 700 izuma među kojima su: naizmenična struja, daljinsko upravljanje, radar, upotreba X zraka, laser… Slobodno možemo reći da su njegovi izumi promenili svet.

Međutim od Nikole Tesle do Veljka Milkovića koji je naš savremenik, ni jedan izumitelj nije napravio ništa slično, što bi promenilo svet. Naravno postoje izumi, ali nisu presudni za čovečanstvo. Neki od njih su cucla protiv hrkanja ili izumi koje su napravili investitori. međutim Velljko Milković svoj izum ne prodaje, on ga poklanja svetu.

Sve do Veljka Milkovića koji je izumeo dvostepeni mehanički oscilator.

Akademik Veljko Milković se već preko 30 godina intenzivno bavi istraživanjem dvostepenih mehaničkih oscilacija. Njihove nesagledive mogućnosti primene idu od pokretanja različitih uređaja čistim pretvaranjem inercijalne kinetičke energije u koristan mehanički rad, pa do proizvodnje električne energije. Elektrogenerator zasnovan na tehnologiji dvostepenog mehaničkog oscilatora je verovatno ekološki najčistiji način proizvodnje elektročne energije, budući da ni na koji način ne ugrožava biosferu, niti njegov rad zavisi od energenata ili doba dana. Delimičan pregled mogućnosti primene dvostepenog mehaničkog oscilatora se može videti u, do sada, 22 odobrena patenta akademika Veljka Milkovića koji su vezani za tehnologiju.

Važno je napomenuti da je, u svojim eksperimentima sa dvostepenim oscilacijama, akademik Veljko Milković uspeo da dobije 12 puta više izlazne energije od uložene i u poslednjih 20 godina niko nije argumentovano osporio ova merenja i istraživanje. Takvim dostignućima Veljko Milković utro je put novim izazovima u fizici u 21. veku što bi moglo da predstavlja početak nove velike naučne revolucije.

Ipak u Srbiji ga dosta osporavaju, ali je tokom svih ovih godina dobio brojna pozitivna ekspertska mišljenja, analize, proračune i merenja vezano za svoje istraživanje od strane mnogih stranih i pojedinih domaćih naučnika, fizičara, profesora, akademika, inžinjera, izumitelja…

Dve trećine planete istražuju njegov mehanički oscilator.

Šta reći za čoveka za koga svetska veličina poput akademika Bratislava Tošića koji je, izmedju ostalog dva puta bio član komisije za dodelu nobelove nagrade, izjavio „drago mi je što sam živeo u vremenu Veljka Milkovića“, ili dr Peter Lindemana koji je izjavio za njegov pronalazak … „time se ovo otkriće svakako svrstava u najvažnija otkrića u poslednjih 300 godina“… ili priznato najveći poznavalac rada i života Nikole Tesle prof. Dr Velimir Abramović ..“.Veljkov oscilator je ujedno najbolja mehanička analogija naizmenične struje, mora se priznati, bolja od bilo koje Tesline Analogije“. Da bi konačno i profesori Nikhade, Patil i Bansal sa Idijskog instituta u Nagpuru i zvanično objavili rezultate energetskog suficita dvostepenog mehaničkog oscilatora akakdemika Veljka Milkovića u Azijskom naučnom časopisu.
Osim nabrojanih postoji i veliki broj radova eminentnih stručnjaka koje treba spomenuti kao što su Zoran marković, Jovan Marjanović, Ronald Pugh, Nebojša Simin, Aleksandar Slavković, Colin Gaud, Jovan Bebić, Zlatko Pangalić,…nabrojani bez zaslužujućih titula doktora i zvanja profesora.

Napisao je 15 knjiga koji su prevedeni na više svetskih jezika i na osnovu kojih je , do sada snimljeno nekoliko igranih dokumentarnih filmova.

U porastu su i istraživanja samog dvostepenog mehaničkog oscilatora kako kod entuzijasta, tako i na univerzitetima širom sveta. Pored brojnih istraživača u SAD i EU, posebno su intezivna i masovna studijska istraživanja u Indiji. Do sada je objavljen veliki broj naučno-istraživačkih radova na temu dvostepenog mehaničkog oscilatora na nekoliko indijskih univerziteta, između ostalog i na svetski poznatom Univerzitetu u Nagpuru. Izrada replika dvostepenog mehaničkog oscilatora sa klipnom pumpom za vodu je postao svojevrstan globalni fenomen.

Sve više se potvrđuje da se na bazi Milkovićevih pronalazaka može proizvoditi puno praktičnih uređaja i time stvoriti niz novih izvoznih proizvoda koji itekako mogu popraviti celokupnu privrednu situaciju i time poboljšati opšte društveno stanje.

Velike svetske poznate i priznate kompanije iz Indije i Kine i Amerike, ali sve više i iz drugih država koje imaju i svoja predstavništva po celom svetu proizvode mašine, drobilice i uređaje na bazi dvostepenog mehaničkog oscilatora. Reč je o kompanijama koje posluju u Rusiji, Kazakstanu, Južnoafričkoj Republici, Indoneziji… Pomenute kompanije su lideri u proizvodnji mašina za drobljenje ruda i kamena, a njegov izum se uveliko koristi u okviru projekta nove tehnologije, gde su strane kompanije prepoznale značaj Milkovićevog izuma.

Ove kompanije prepoznale su vrednost Milkovićevog izuma kao radni mehanizam sa najnižim mogućim troškovima održavanja i maksimumom efikasnosti, primenili ga u dizajnu nove generacije industrijskih mašina i uveliko ga prodaju širom sveta.

Eto, po ovome se dolazi do zaključka da je posle Nikole Tesle, samo Milkovićev izum na putu da promeni svet na bolje.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s